Maľujeme s kriedovými farbami

Aktualizované 30 apríla 2024


Na tomto kurze sa dozviete ako pracovať s kriedovými farbami Vintage Paint a sami sa budete môcť presvedčiť o ich výnimočnosti a jednoduchosti použitia pri renovácií nábytku, tvorbe umeleckých diel, premenách svojich stien,….

Farby Vintage Paint majú bohatú škálu odtieňov od jemných pastelov po hlboké tóny a nechýbajú ani žiarivé intenzívne odtiene, ktoré vyzerajú úplne autenticky, akoby vznikli priamo v inom čase. Majú krémovú textúru, takže práca je s nimi jednoduchá aj pre začiatočníka. Výrobcovia sú hrdí na to, že Vintage Paint sú držiteľom značky EU Ecolabel za udržateľnú výrobu.  Sú bezpečné ako pre vás a vaše deti, tak aj pre životné prostredie.

Na tomto kurze budeme tvoriť a hrať sa s farbami. Povieme si ako pripraviť nábytok pred maľovaním, ako ho očistiť a ošetriť. Upozorním vás na najčastejšie chyby a omyly, aby ste sa im pri svojej práci úspešne vyhli a predišli tak nespokojnosti s výsledkom.

Povieme si ako použiť tieto farby na rôzne povrchy, ako ich kombinovať a miešať. Pozrieme si ukážky a preberieme postupy rôznych techník. Na drevených kachličkách si vytvoríte vzorky týchto techník:

  • patinu pomocou dvoch náterov (prebrusovanie náterov)
  • nenápadné prelínanie sa odtieňov a tieňovanie (ombré)
  • štruktúrovaný povrch (hrdza) a zvýraznenie pomocou voskov
  • použitie transferov – pretláčanie obrázkov
  • práca s pečiatkami pomocou atramentov
  • vzor so šablónou a štruktúrovacou pastou

Poskytneme vám materiál na prácu, malé občerstvenie, veľa tipov a trikov, ďalšie poradenstvo pri práci s farbami. Ako darček od nás dostanete  drevenú špachtličku na miešanie farieb a  vzorkovník farieb urobený reálnymi farbami.  Priniesť si nepotrebujete nič, zástery na vás čakajú. Stačí vám dobrá nálada, chuť sa niečo naučiť, otvorená myseľ a môžeme začať. Už sa na vás tešíme!


Cena workshopu je 75,- eur.

Účastníkom kurzu ponúkame 10% zľavu na všetky produkty v našom obchode pri prvom nákupe v deň kurzu.

Po dohode je možné pripraviť individuálny kurz aj pre menšie skupinky (minimálne trojčlenné) v čase a termíne, ktorý vám vyhovuje.

Platba je možná vopred, alebo v hotovosti v deň kurzu. Kurz môžete aj darovať. Darčekovú kartu zakúpite tu.

Miesto: s Farbami, Družstevná 5, Bratislava

Parkovanie možné:

OC Centrál – 3 hod zdarma, 5 min od obchodu

pred obchodom – platené mestské parkovanie 1,50 €/hod

parkovisko pred Farmaceutickou fakultou UK 1,50€/hod

Účasť je potrebné potvrdiť mailom na adrese:  [email protected], resp. telefonicky: 0903 766 376

Termíny:

23.5.2024 – štvrtok od 16:00 do cca 20:00

Nákupný košík
Návrat hore